Бил Гейтс се развежда

Offnews Последна промяна на 04 май 2021 в 11:42 5358 0

Capture

Основателят на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда се развеждат. Новината обявиха самите те в социалната мрежа Twitter.

"През последните 27 години ние отгледахме три невероятни деца и изградихме една фондация, която работи по целия свят, за да помогне на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот. Продължаваме да вярваме в тази мисия и ще продължим нашата работа заедно във фондацията, но вече не вярваме, че можем да вървим напред като двойка в този етап от нашия живот" - се казва в изявлението.

По последни данни фондация "Бил и Мелинда Гейтс" разполага с над 51 млрд. щ. долара. Тя подкрепя каузи като борбата със заразните заболявания, ваксинирането на деца и мерки за борба с последиците за климата от дейността на човечеството. Миналата година фондацията отпусна около 1.75 млрд. щ. долара за борбата с COVID-19.

Бил Гейтс, който в миналото беше най-богатият мъж на света, основава корпорацията Microsoft през 1975 г., заедно с Пол Алън. Той беше председател на борда до 2014 г., след което остана негов член до 2020 година. Миналата година милиардерът обяви, че се оттегля и ще се фокусира върху благотворителна дейност.

Разводът на Бил и Мелинда Гейтс може да разтърси технологичната индустрия, както и много бизнеси в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването и др. Двойката, която управлява приблизително 146 млрд. щ. долара, ще продължи да си сътрудничи по отношение на благотворителността.

Toвa e втopият paзвoд cpeд нaй-бoгaтитe xopa в cвeтa пpeз пocлeднитe гoдини. Оcнoвaтeлят нa Аmаzоn Джeф Бeзoc и съпpyгaтa мy Maĸeнзи Cĸoт се разведоха пpeз 2019 година.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !