Бил Гейтс предлага клонирането на Илън Мъск

Offnews Последна промяна на 19 февруари 2021 в 14:58 6154 0

Съоснователят и бивш генерален директор на Microsoft Бил Гейтс заяви в интервю пред CNBC, че на света са необходими още предприемачи като Илън Мъск, които ще решат проблемите с глобалните промени на климата. Според неговите думи "необходими са повече Илън-Мъсковци", които да решат основните световни проблеми. Необходим е още един Илън Мъск в стоманолеярната промишленост, в циментовата промишленост и така във всички други отрасли.

Гейтс каза още, че изключително  много цени Илън Мъск за неговият принос в създаването на ракети за многократно използване и за започването на масовото производство на електромобили. "Това, което Мъск направи с Tesla е направо фантастика. Електромобилите силно допринасят за решаване на проблемите с промените на климата. Аз считам, че Мъск наистина трябва да се гордее с това, което прави".

Интересно е, че на директния въпрос на журналистите от CNBC, дали е купил акции на Tesla, Бил Гейтс отговори, че никога не обсъжда своите начини и методи на инвестиране.

Според статистиките на New Scientist, тежката промишленост и преди всичко стоманолеярната и циментовата, изхвърлят в атмосферата най-много въглероден диоксид. Разработването на нови технологии в тези сфери могат значително да намалят вредните емисии.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !