AMD започва обратното изкупуване на своите акции на сума от 8 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 25 февруари 2022 в 16:00 609 0

AMD

През месец май миналата година AMD почувства голяма увереност в своите сили и обяви намеренията си за обратно изкупуване на своите собствени акции от пазара, като за обща сума на ценните книжа бяха обявени 4 милиарда щ. долара. Оттогава до днес компанията изкупи акции за около 3 милиарда щ. долара, но тази седмица be обявена нова програма за обратно изкупуване на акции на обща сума 8 милиарда. При сегашния курс на ценните книжа тази сума е достатъчно за обратното изкупуване на около 4,3% от всичките акции на компанията.

Докато през предишните 12 месеца курсът на акциите на AMD нарасна с 29,53%, от началото на тази година до днес тяхната цена падна с 23,72%. Advanced Micro Devices реши да се възползва от това и официално обяви, че ще пристъпи към обратно изкупуване на своите акции. В резултат от това курсът на ценните книжа на компанията се повиши с 6,24% и сега те се търгуват на борсата при цена 116,61 щ. долара.

Според думите на генералния директор и председателя на борда на директорите на AMD Лиза Су, обратното изкупуване на акции е станало възможно благодарение на постигнатите много добри финансови резултати и оптимистичните очаквания за генериране на свободен паричен поток. AMD вече има възможност не само да инвестира в дългосрочния ръст на своя бизнес, но и да осигурява много добра възвращаемост на инвестициите на нейните акционери.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !