Amazon въвежда медитация и упражнения за работниците в складовете си

Offnews Последна промяна на 18 май 2021 в 11:12 5319 0

Amazon headquarters

Технологичната компания Amazon стартира здравна и уелнес програма за своите служители. Тя включва ръководена медитация с "положителни утвърждения" и "успокояваща музика" и цели намаляване на случаите на наранявания на работници в складовете.

Програмата "WorkingWell" включва още: физически и умствени дейности, уелнес упражнения и съвети за здравословно хранене. В рамките на проекта ще бъдат изградени специализирани уелнес зони, където служителите ще могат да се отдадат на дихателни упражнения и размишления.

В добавка - от ръководството на Amazon са предвидили т.нар. интерактивни павилиони „AmaZen“, където работниците ще могат да гледат кратки видеоклипове на тема медитация и духовно самоусъвършенстване.

Инициативата идва само няколко месеца след като доклад на Центъра за разследване разкри, че служителите на Amazon, работещи с автоматизирани съоръжения, имат 50% по-висок процент на наранявания, в сравнение с други складове. Компанията често търпи критики във връзка със своите високи квоти за производителност, които водят до изтощителни 10-часови смени и честа смяна на служители.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !