Amazon с над 100 милиарда долара приходи през първото тримесечие

Offnews Последна промяна на 30 април 2021 в 15:26 5395 0

JFK Presidential Library celebrates the 50th anniversary of the Moon landing

Amazon постигна отлични резултати през миналата година, въпреки пандемията от новия коронавирус. Доброто представяне на компанията изглежда продължава и в началото на 2021.

За това научаваме от публикуваните тази седмица финансови резултати за първото тримесечие. От тях виждаме, че компанията е постигнала приходи на стойност 108.5 милиарда долара.

Това представлява ръст от 44% спрямо отчетените през първото тримесечие на 2020 г., 75.5 милиарда долара. Оперативната печалба също бележи голям скок.

Тя достига 8.1 милиарда долара през първото тримесечие. За сравнение година по-рано компанията отбеляза печалба от едва 2.5 милиарда долара.

От компанията очакват и през настоящото тримесечие да има оборот над 100 милиарда долара. Разчетите са за приходи между 110 и 116 милиарда долара.

Въпреки отличните резултати, компанията изглежда е недоволна от намесата на американското правителство по отношение на данъчната политика. Освен това Amazon се опитва да се бори и с твърденията за лоши условия на работа за някои от служителите си.

Междувременно абонатите на Amazon Prime са достигнали 200 милиона потребители, което представлява ръст от 33% спрямо обявените към края на 2019 г., 150 милиона абоната.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !