Amazon облекчава противоепидемичните мерки в складовете си

Offnews Последна промяна на 14 февруари 2022 в 10:07 662 0

clickdimensions

От складовите работници на Amazon вече няма да се изисква да носят маски на работното място, стига да са напълно ваксинирани. Гигантът в електронната търговия облекчава противоепидемичните мерки поради "резкия спад на случаите на COVID-19 в цялата страна през последните седмици".

Припомняме, че компанията настояваше всички нейни работници да носят маски през декември заради пика на случаите с COVID в САЩ, причинени от силно заразния вариант Omicron. Това се случи половин година, след като Amazon позволи на напълно ваксинираните си служители да не носят маски по време на работа.

В допълнение към облекчаването на пандемичните ограничения IT гигантът прекратява платения отпуск за работниците, които се заразяват с COVID-19, ако не са ваксинирани. Служителите на Amazon трябва да получат втората си доза до 18 март, ако искат да имат право на платен отпуск.

Противоепидемичните мерки не за първи път създават проблеми на Amazon. През 2020 г. работниците в склада на Стейтън Айлънд съдиха компанията, обвинявайки я, че не спазва насоките, посочени от СЗО и правителството на Ню Йорк.

По-късно през 2021 г. компанията се съгласи да плати 500 хил. щ. долара, след като главният прокурор на Калифорния установи, че е скрилa реалния брой на заболелите от COVID-19 работници.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !