Алуминиевите акумулаторни батерии на GMG 60 пъти ускоряват зареждането на електромобилите

Offnews Последна промяна на 20 май 2021 в 16:35 5120 0

GMG 2

Британската компания Graphene Manufacturing Group (GMG) публикува резултатите от тестовете на своите алуминий-йонни акумулаторни батерии от нов тип. Според производителя, новите батерии се зареждат 60 пъти по-бързо в сравнение със сегашните решения и имат тройно по-висока плътност в сравнение с класическите литий-йонни захранващи елементи, което е постигнато чрез отказ от използването на охладителна система. GMG не се съмнява в търговския успех на своето решение и представи пътната карта за развитието на новите алуминиеви батерии.

Според тази информация, базовата версия на новите захранващи елементи ще излезе на пазара в началото на следващата година, а акумулаторните батерии, оптимизирани за използване в електромобилите ще започнат да се продават през 2024 година.

Използва се нова технология за поставяне на алуминиеви атоми в миниатюрните отвори на графенови плоскости. Новият подход рязко увеличава плътността на енергията, която достига до 7000 W/kg. За сравнение, средната плътност на днешните литиево-йонни батерии е в диапазона от 250 до 700 W/kg.

Благодарение на високата енергийна плътност, зареждането на новите акумулаторни батерии става десетки пъти по-бързо. GMG подчертава, че ако съвременните смартфони бъдат оборудвани с новите батерии, то тяхното зареждане от 0 до 100% ще стана за по-малко от 10 секунди. Допълнителна особеност на новите алуминиеви акумулаторни батерии е, че те не загряват и не им е необходима охладителна система.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !