Акционерите на Twitter заведоха съдебно дело срещу Илън Мъск за манипулиране на пазара

Offnews Последна промяна на 27 май 2022 в 16:59 1414 0

107052064-1651025121054-gettyimages-1240261834-Twitter

Акционерите на Twitter заведоха дело срещу Илън Мъск и Twitter. Те претендират, че генералният директор на Tesla, SpaceX и Starlink е нарушил корпоративното законодателство на Калифорния и е манипулирал пазара при изпълнението на плана си за закупуване на социалната мрежа. По-точно, изявленията на Мъск за наличието на голям брой фалшиви акаунти и спам ботове в социалната мрежа са били манипулативни, съобщава CNBC, позовавайки се на колективния съдебен иск, заведен в съда на Северна Калифорния. Ищците считат, че в резултат от това крайната цена на сделката може да бъде намалена и Twitter да бъде продаден с 11 милиарда долара по-евтино.

Twitter отказа коментар, а Мъск не отговори на запитванията от страна CNBC. Съдът все още не е решил дали да разгледа иска.

Отбелязва се също, че Мъск е започнал да купува акции на компанията, разполагайки с вътрешна информация, която е получена от бившия главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси (Jack Dorsey), който отдавна е приятел на Мъск и от един от лидерите на инвестиционната компания Solver Lake Partners Егон Дърбан, който е член на борда на директорите на Twitter. В съдебния иск се твърди, че Мъск е нарушил държавното законодателство, като е спрял покупката на Twitter под претекст за тестване размера на реалната потребителска база на платформата.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !