Акциите на Amazon паднаха със 7,25% заради намалелите онлайн продажби

Offnews Последна промяна на 30 юли 2021 в 16:34 4986 0

Amazon

Пазарната капитализация на Amazon рухна със 7,25% след публикуването на официалния тримесечен финансов отчет. Причината е, че финансовите показатели на компанията не оправдаха очакванията на аналитиците от Уолстрийт. Информацията е от NASDAQ, където може да се види че цената на една акция е паднала до 3599,92 щ. долара, а пазарната капитализация е намаляла до ниво на 1,82 трилиона щ. долара.

 

През второто тримесечие на тази година Amazon увеличи продажбите си с 20% до 113,08 милиарда щ. долара. Въпреки този ръст, постигнатото не оправда очакванията на аналитиците. Експертите от Уолстрийт прогнозираха, че приходите на компанията на Джеф Безос ще достигнат 115,2 милиарда щ. долара.

Освен това темпът на ръст на приходите сериозно е намалял - спрямо предишното тримесечие този показател е с 44% по-нисък.

Във финансовия отчет се вижда още, че приходите на Amazon от онлайн търговията са нараснали с 16%, докато при предишното тримесечие този ръст е бил 41%. Финансовият директор на компанията Браян Ославски (Brian Olsavsky) заяви, че ръстът на приходите ще продължи да намалява, а онлайн продажбите постепенно ще достигнат нивото преди началото на пандемията.

Bloomberg от своя страна заяви, че темповете на ръст са се съкратили заради започналата масова ваксинация. По време на пандемията продажбите на интернет магазините силно нараснаха, но сега хората започнаха да се връщат към предишния начин на живот.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !