Acronis с признание за своя DraaS в категорията за растеж и иновации във Frost Radar на Frost & Sullivan

В най-новия доклад на анализаторите решението на Acronis за възстановяване от аварии като услуга (DRaaS) получава отличие за своя потенциал за растеж и перспективност

Александър Александров Последна промяна на 04 април 2023 в 18:25 300 0

Acronis

Снимка Acronis

Acronis

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, получи отличието “Компания, ангажирана с действие” в доклада на Frost & Sullivan “Frost Radar: Disaster Recovery as a Service, 2022”. Заедно с 12 други конкуренти, Acronis е позиционирана на видно място в рамките на горния квадрант за растеж и иновации. С това класиране Acronis изпъква като компания, която “следва да бъде считана за първенец от гледна точка на инвестиции, партньорства или независимо оценени постижения.”

Frost Radar е система за независимо оценяване и рейтинг, която се публикува ежегодно от Frost & Sullivan – консултантска компания за наблюдение на растежа. Радарът DraaS Radar, публикуван през ноември 2022, отличава организациите с най-големи шансове да се възползват от възможностите за растеж в съответните индустрии. Да се спечели място в радара означава, че вендорът демонстрира отлично представяне в следните направления: потенциал за растеж, най-добри практики, интензивност на конкурентоспособността, стойност за крайния потребител, потенциал за партньорства.

По протежение на оста за иновации X компаниите се класират в зависимост от своето разбиране за тенденциите, които драстично променят света, и способността на фирмите да разработват решения, които отговарят на въпросните тенденции. Растежният индекс по оста Y измерва приходи, пазарен дял, визия, продажби, маркетинг. Класацията изтъква историята на растежа и успехите на една компания от гледна точка на разрастването й и представя нейните здравословен план за развитие и разумна визия за по-нататъшното разгръщане на иновациите.

В настоящата оценка Frost Radar сравнява предимствата на доставчиците на решения за възстановяване от аварии като услуга (DRaaS). Frost Radar насочва вниманието към Acronis Cyber Protect Cloud като триумф в иновациите, особено способностите й за усъвършенствана защита, които дават възможност на потребителите да кустомизират и разширяват своите услуги. Добавянето на мощни компоненти на базата на специфичните нужди на съответния потребител или съответния доставчик на услуги позволява на потребителите да подобрят услугите си и да контролират разходите си. Докладът поздравява Acronis за нейния зашеметителен скорошен растеж: 260% на годишна база спрямо 2021 г. Други позитивни елементи, оценени в категорията за растеж, обхващат силния фокус на Acronis върху инвестициите в партньорската екосистема с атрактивни насърчителни програми, увеличаващи продажбите в канала, заедно с успешната история на компанията от гледна точка на придобиванията.

“Имаме честта да получим признанието за „Компания, ангажирана с действие“ в доклада Frost Radar DRaaS на Front & Sullivan, но в духа на оценъчната им система ние нямаме намерение да лежим на тези лаври,” каза Кандид Вюст, вицепрезидент по изследванията в Acronis. “Ще продължим да създаваме иновации в своите продукти и партньорски програми, за да оставим ярка следа в индустрията на киберзащитата и DRaaS.”

Най-новият Доклад на Acronis за киберзаплахите: състояние в края на 2022 г. установи, че през втората половина на 2022 г. рансъмуер-бандите добавят в своите списъци с жертви по 200–300 нови пострадали всеки месец. Рансъмуерът продължава да е номер едно заплаха за големите и средните предприятия. Рансъмуер инцидентите са се увеличили с 25% през последните 5 години. 40% всички рансъмуер-атаки водят до криминално плащане на откуп. На фона на тази картина бързодействащите и ефективни DRaaS решения са решаващи за всеки изряден и надежден корпоративен протокол за киберсигурност.

“Изразът “важен инструмент в напредването на индустрията към бъдещето” е това, което ме заплени и което ме вълнува най-много в този доклад,” добави Вюст. “Докогато съществува киберпрестъпност, винаги ще има работа за вършене. Ние се надяваме да продължим да напред себе си напред и своите съвременници към усъвършенстване на DRaaS индустрията.”

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !