9 компании, които се възползваха от AI през 2023 г.

BeShared Последна промяна на 25 януари 2024 в 14:30 1299 0

BeShared AI

Снимка BeShared/Shutterstock

9 компании, които се възползваха от AI през 2023 г.

Добре дошли в дигиталното възраждане, където AI (изкуственият интелект) не е просто фантастична концепция, а движещата сила на най-иновативните брандове днес. От интуитивни инструменти за обслужване на клиенти до прогнозни анализи и други, 2023 гoдина доказа, че AI вече не е просто удобен инструмент - той е необходимост, за да останете конкурентоспособни в бързо развиващия се пазар.

През 2023 г. някои брандове не просто са приели AI; те са го вградили в тяхната основа. В този анализ на изминалата година ще проучим как различни марки не просто се носят по вълната на изкуствения интелект, а го оформят, за да революционизират услугите си и да изменят потребителското изживяване.
Без да се бавим повече, нека разгледаме 10 от брандовете, които са направили значителен напредък с AI през изминалата година.

1. Canva: Вашият Арт директор с изкуствен интелект

Представете си това: Canva, която вече е любимец на онези от нас, които се нуждаят от креативни дизайни, решава да даде на потребителите си суперсили през 2023 г. AI на Canva през 2023 г. е изцяло насочен към интуитивното подпомагане на дизайните. Тяхната функция "Магически дизайн" (magic design) предлага оформления, цветови схеми и шрифтове въз основа на типа съдържание и предпочитанията на потребителя - предсказвайки тенденциите и предоставяйки на потребителите модерни дизайни. С помощта на изкуствения интелект Canva се трансформира от обикновен инструмент за проектиране в творчески асистент на 24 часово разположение.

2. Notion: Вашият организационен асистент

Интегрирайки AI в своя вече гъвкав набор от инструменти, Notion предложи персонализирани решения за организация тази година. AI на Notion - пуснат в действие през 2023 г. - е супер интелигентент. Той автоматично категоризира бележките, предлага срокове на проектите и дори изготвя резюмета на бележки. Тази интеграция на изкуствен интелект прави управлението на проекти и личната организация безпроблемни и интуитивни, като спестява време и повишава производителността. Notion AI е като асистент, който Ви познава по-добре, отколкото Вие самите се познавате, като Ви помага да приоритизирате задачите и да управлявате проектите без усилие.

3. Spotify: Вашият личен DJ

Spotify винаги е била насочена към персонализиране, но през 2023 г. го развива още повече. С новата си функция с изкуствен интелект Spotify не просто предлага плейлисти, а ги създава въз основа на слушанията на потребителите. Новата функция на Spotify - AI DJ - може да създава персонализирани плейлисти въз основа на навиците и настроенията на слушателите. Тази функция миксира безпроблемно песни, като същевременно добавя персонални щрихи, които Ви карат да се чувствате така, сякаш слушате собствено персонализирано радио. Това е перфектната комбинация от алгоритмична прецизност и музикално майсторство. Доза Тейлър Суифт или щипка Metallica? Spotify е проучил вкуса Ви.

4. Wistia: Вашата видеоплатформа, задвижвана от AI

Wistia винаги е правела видео хостинга лесен. Но с цяла гама от инструменти с изкуствен интелект, които са разработили - от автоматични субтитри до автоматично генерирани описания на събития и инструмент за търсене на образователно съдържание с изкуствен интелект - Wistia помага на аудиторията да оптимизира още повече своя видеомаркетинг през 2023 г. През тази година те пуснаха още повече инструменти: техните видео акценти, задвижвани от AI, спестяват много време, като намират най-завладяващите моменти във вашите видеоклипове. Wistia вярва, че създателите, които използват тези инструменти и функции с изкуствен интелект в своя полза, като същевременно запазват човешкото отношение, ще видят най-добрите резултати, и това е видно от начина, по който работи техният бранд.

5. Grammarly: Вашия личен AI редактор

Grammarly вече е основна част от набора с инструменти на всеки маркетолог, но с помощта на генеративния изкуствен интелект този помощник за писане стана незаменим. GrammarlyGO използва силата на AI, за да помогне на маркетолозите да създават идеи и да ускорят производителността на екипа и на отделния потребител. С натискането на един бутон хората могат да съставят, разработват идеи, пренаписват и отговарят с готов за работа AI съавтор, който разбира техните комуникационни цели. Писането с вашия глас с помощта на персонализирани опции на профила за тон и получаването на пренаписване на Вашето съдържание в един момент са само някои от нещата, които Grammarly е добавила към репертоара. Кой не иска личен редактор, който е винаги на повикване?

6. Duolingo: Вашият персонализиран езиков преподавател

Duolingo вече не просто преподава езици - той се адаптира към начина, по който учите. AI на Duolingo предлага персонализирани учебни пътеки и персонализирани уроци въз основа на вашата скорост на учене, силни и слаби страни. Това е адаптивна среда за учене, подобна на личен езиков преподавател. Затруднявате се с глаголите? Той ще ви даде тренировка за глаголите. Обичате викторините? Пригответе се за тривиална програма.

Съществува и Duolingo Max, който използва ChatGPT-4, за да създаде още по-персонализирано обучение за потребителите. Duolingo Max максимално подобрява обучението, като въвежда две нови функции и упражнения, задвижвани от изкуствен интелект: където потребителите могат да влязат в чат с Duo, за да получат просто обяснение защо отговорът им е бил верен или грешен и да поискат примери или разяснения, и ролеви игри, които позволяват на учащите да упражняват реални умения за водене на разговори със герои в приложението.

7. Adobe: Творчески пакет с изкуствен интелект

Чрез усъвършенстване на Adobe Sensei до Adobe Sensei GenAI и захранване на всички инструменти на Adobe с AI, Те избраха да навлязат в нова ера на креативност и продуктивност през 2023 г. Тази година компанията се занимаваше и с пускането на Adobe Firefly - генеративен модел за машинно обучение, който приема прости текстови подсказки (на над 100 езика), за да генерира изображения, текстови ефекти и цветови палитри, като има възможност да създава и изцяло ново съдържание от референтни изображения.

Най-новата версия на Adobe Creative Cloud включва нови функции за генеративен изкуствен интелект, които дават още повече иновации в ръцете на творците от всякакъв тип - вградени директно в творческите работни процеси, които дизайнерите и създателите на съдържание използват всеки ден.

8. Shopify: мениджърът на е-търговията

Тази година Shopify комбинира всичките си сили с най-новите постижения в областта на изкуствения интелект, за да осигури по-персонализирана поддръжка за различни задачи - от генериране на копия до изграждане на магазин, маркетинг и поддръжка на клиенти. Беше представена Shopify Magic: набор от безплатни функции с AI, интегрирани в продуктите и работните процеси на Shopify, за да улеснят потребителите при стартирането, управлението и развитието на техния бизнес.

А и има още: заедно с Shopify Magic получавате свой собствен търговски асистент с изкуствен интелект в лицето на Sidekick . Обучен да познава цялото Shopify и с пълен достъп до всички необходими данни и опит, Sidekick може да генерира силно персонализирана поддръжка за потребителите на Shopify. Спокойно можем да кажем, че Shopify се справи с изкуствения интелект през тази година.

9. Mailchimp: Вашият имейл маркетинг асистент

Навлизането на Mailchimp в областта на изкуствения интелект до 2023 г. издига имейл маркетинга на ново ниво на прецизност и персонализация. Като възприема AI, платформата предефинира начина, по който компаниите се свързват с аудиторията си чрез по-интелигентни стратегии за имейли, базирани на данни. AI на Mailchimp включва функции като предсказващо сегментиране, което групира клиентите въз основа на прогнозирано поведение, и инструменти за A/B тестване с помощта на AI, които автоматично определят най-ефективното съдържание, оформление и време за изпращане на имейли за различните сегменти на аудиторията.

Но още по-впечатляващо е, че през 2023 г. Mailchimp стартира генератора на имейл съдържание, който използва технологията GPT-4 на OpenAI за създаване на маркетингово съдържание, което потребителите могат да поставят в имейлите, които изпращат на съществуващи и потенциални клиенти. Тази функция е най-новото допълнение към набора от инструменти с изкуствен интелект на Mailchimp за маркетолози, наред с функции като Creative Assistant и Content Optimizer.

През 2023 г. тези брандове не просто са приели изкуствения интелект, а са го интегрирали в същността си, предлагайки персонализирани, интуитивни и предсказващи изживявания. AI вече не е само backend инструмент; той е в основата на всичко, подобрявайки потребителското изживяване и творческия потенциал. Ако искате Вашата маркетинг стратегия да бъде в крак с всички нови тенденции и AI трендове през 2024 година, ние от дигитална агенция BeShared сме насреща!

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !