Дълго време възможността за споделяне на връзки в Stories беше нещо, което Instagram позволяваше само на някои избрани потребители. Акаунтът трябваше да бъде потвърден от компанията или да е надхвърлил 10 000 последователи, за да имате възможност да включите връзка с плъзгане нагоре във вашите истории.

Сега това е нещо, което може драматично да промени Instagram, тъй като компанията таства изцяло нов подход. Според The Verga Instagram е стартирала тестова, които дават възможност на малка част потребители да публикуват връзки към уеб сайтове с помощта на стикер в Stories.

Дали платформата в крайна сметка ще направи този метод достъпен за всички, все още не е ясно. Засега Вишал Шах, ръководител продукти твъди, че целта е да се проследят видовете връзки, които потребителите публикуват, както и да се гарантира, че те не използват функцията за прокарване на нежелани такива и дезинформация.

Надеждата на Instagram е в крайна сметка да премине към стикери като основен начин, по който хората достъпват уеб сайтове извън платформата. “Това е видът на бъдещата система, до която бихме искали да стигнем”, посочва Шах пред The Verge.

Независимо от посоката, в която Instagram поема с този тест, отскоро компанията експериментира с някои значителни промени в начина, по който работи нейната платформа. Не отдавна изглеждаше, че тя никога няма да позволи на хората да публикуват съдържание от своите компютри, но това се промени миналата седмица. Друг тест даде възможност на потребителите да правят точно това, като по същото време стартира отделен пробен период, за да се провери как хората реагират на предложени публикации, които се появяват в емисията им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *