Повече от две години, след като започна да експериментира с опцията за скриване на харесванията, Instagram направи функцията официална. Приложението вече ще позволява на всички потребители да скриват харесванията. Функцията е по избор и трябва да бъде активирана от настройките.

С актуализацията потребителите могат да изберат да премахнат броя харесвания от собствените си публикации, или да ги скрият за публикациите на други в своята емисия. Тези, които изберат първата опция, все още ще могат да виждат кой е взаимодействал с техните публикации, но ще трябва да направят няколко допълнителни стъпки за статистиката.

Промяната е донякъде разводнена версия на оригиналния експеримент на Facebook, който не даваше възможност на потребителите да виждат броя харесвания. Компанията се надяваше, че така ще премахне отрицателния натиск върху услугата, но ранните експерименти се оказаха противоречиви.

Потребителите могат да активират функцията за публикации без харесвания в настройките си. В същото време Instagram и Facebook все още се барят с въпроси за това как социалните медии влияят на психичното здраве, особено при по-младите потребители.

Неотдавна компанията обяви, че подготвя Instagram за деца. Идеята обаче не беше посрещната радушно и предизвика редица дискусии. В последното си съобщение instargam посочва, че планира да финансира повече изследвания за влиянието на платформата върху тийнейджъри и деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *