instagram

Instagram скоро ще предприеме нови мерки в борбата си срещу обидните заявки за директни съобщения (DM). От компанията, която е филиал на Facebook, споделят, че повечето нежелани и обидни съобщение идват под формата на заявки за DM.

Това са съобщения от потребители, с които не сте общували преди това и може дори да не следвате. Instagram ще започне да филтрира редица ключови думи и емоджита.

Списъкът с тези символи и думи е изготвен съвместно с организации, които се борят срещу дискриминация и тормоз. Заявките за DM ще бъдат филтрирани ако съдържат някои от тези фрази и емоджита.

Освен това потребителите също могат да добавят думи и емоджита за филтриране. Опциите за това ще са в новия раздел на Privacy Settings – „Hidden Words”. Филтрираните заявки ще се появяват в отделен скрит фолдър.

Съдържанието им ще е прикрито и ще може да бъде разгледано при кликване. След това можете да решите дали да приемете заявката за чат, да я изтриете или да съобщите за нередност.

Освен това става по-трудно за блокиран потребител да се свърже с вас. Сред опциите за блокиране ще бъде добаване и такава обхващаща всички нови акаунти създадени от един и същ човек. Не става ясно как Instagram ще разбира това. Новите филтри ще се появят поетапно за потребителите в различните страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *