Има множество причини, които да ви накарат да си купите пречиствател на въздуха. Разбира се ако добавите и смарт функционалности цените се качват в зависимост от наличието и на възможност за управление чрез гласови асистенти.

Този тип продукти си проправят път и сред предложенията на IKEA. Новите предложения на шведската верига са в серията Starkvind. Първият модел е самостоятелен, а вторият е част от малка масичка. Цените им са съответно 129 и 189 долара, но ще трябва да вземете и смарт хъб за свързване.

Устройствата са с идентични параметри и включват троен филтър за прихващане на по-големи частици, включително прах, както и 99.5% от по-малките до 2.5 микрометъра. През филтрите не преминават още и други замърсители като формалдехид.

Starkvind предлагат пет нива на скорости на вентилатора и могат да се управляват автоматизирано или през приложението IKEA Home. За целта обаче трябва да имате и гореспоменатия хъб, който свързва смарт продуктите на компанията, включително щори, осветлени и т.н.

Автоматичният режим разчита на вграден сензор за настройка на скоростта на вентилатора. Това става в зависимост от наличието на фини прахови частици във въздуха. В приложението можете да видите и съответните данни.

Самостоятелният Starkvind ще се предлага в черен и бял цвят, а вграденият в маса в тъмен и светъл завършек. Очаква се и двата варианта да се появят през октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *