HTC Vive изглежда се подготвя да представи фитнес VR шлем с името Vive Air. Поне за това подсказа лийк от World Design Guide.

В последствие от компанията споделиха, че става дума за концепция, но някои от технологиите в продукта ще бъдат реализирани в бъдещи устройства. Vive Air е с лека конструкция и удобен за носене дизайн.

Той включва до четири камери, подобно на серията Oculus Quest, но с по-големи обективи. Според описанието в Design Guide, Vive Air е специално разработен за виртуален фитнес и оптимизиран за сериозно и продължително натоварване.

За целта се използват плетени материали, а това е вдъхновено от маратонките за тичане, които имат дишащ ефект. Това позволява по-добра вентилация при интензивни тренировки.

Има и механизъм за лесно разглобяване на компонентите с възможност за измиване. VR шлемовете биха имали доста практично приложение за тренировки, но в момента повечето не предлагат особено удобен дизайн.

Предстои да видим какви са плановете на HTC в тази насока и каква част от този концептуален модел ще бъде реализирана в бъдещи устройства на компанията. възможно е да видим бъдещия модел или модели по време на ViveCon 2021 между 11 и 12 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *