Макар да не са особено популярни, таблетите с Android все още съществуват и редица потребители разчитат на тях. Всичко това е въпреки факта, че Google до голяма степен не обръща особено внимание на спецификите при Android за платформата.

Сега обаче компанията все пак въвежда някои новости, които са насочени конкретно към Android за таблети. Става дума за Entertainment Space и както става ясно от самото име, това е персонализирано пространство за филми, сериали, клипове, игри и книги.

По този начин на потребителите яма да се налага да превключват между различните приложения за съдържание. В раздел Watch са включени филми, сериали и клипове от YouTube. Има и ред с персонализирано и ново популярно съдържание.

В раздел Games са налични избрани игри, които можете да стартирате моментално, без да е нужно изтегляне и инсталиране. И накрая, раздел Read включва книгите ви от Google Play Books. Засега не е ясно дали тук ще има съдържание и от други услуги.

Първоначално от този месец Entertainment Space ще се появи на таблетите Walmart onn. По-късно през годината тази новост ще достигне и до нови и избрани съществуващи таблети на Lenovo, Sharp и др.

Интересно е, че от Google отбелязват, че през миналата година се наблюдава 30% ръст на потребителите, които използват таблети с Android.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *