Устройставата Chromebook са популярни сред учениците, заради своята издръжливост и сигурност. За да станат още по-удобни за училищни цели, технологичният гигант добавя към тях набор от нови функции.

В помощ на образованието компанията пуска 40 нови Chromebook устройства, както и множество актуализации на своите продукти. Сред тях са подобрения на достъпността и вграден записващ рекордер за операционната система Chrome OS.

Най-новата актуализация на Chrome OS, която ще бъде пусната през месец март, ще направи екранния рекордер достъпен за потребителите. По този начин новата версия на операционната система ще улесни дистанционното обучение и преподаването от разстояние.

ChromiumOS

В добавка – Chromebook устройствата на Google ще поддържат нови функционалности като сензорни екрани, стилус писалки, двойни камери, LTE свързаност и др. За улеснение на потребителите компанията пуска и обновено ръководство за избор на най-подходящото за тях устройство.

Технологичният гигант също така позволява на родителите да добавят училищни акаунти на децата си. По този начин учениците ще могат да използват всички приложение и уебсайтове, които са им нужни и от дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *