Google и Microsoft са натрупали най-много уязвимости през първата половина на 2021 г., сочат данни на Atlas VPN. Макар не всички от тях да водят до критични проблеми, хакерите могат да използват някои от тях за по-значителни атаки.

Google има натрупани 547 уязвимости за преглеждания период. С тях се експлоатират продукти като Chrome. Над три милиарда потребители използват браузера, което означава и толкова голям брой потенциални жертви.

При Microsoft уязвимостите са 432. Тук също има значителни негативни последици, като дори държави използват уязвимости в Microsoft Exchange Server за рансъмуеър атаки.

На трето място и не толкова далече от втория е Oracle с 316 регистрирани уязвимости. Обичайно те са в Oracle WebLogic Server, който функционира като платформа за Java приложения.

През първото полугодие има 1023 уязвимости близко до ниво 10. Такива позволяват и поемането на пълно управление на засегнатата система. Данните от проучването са на базата Telefonica Tech Cybersecurity Report 2021 H1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *