Още през 2018 година приложението Google Arts & Culture въведе функция, която търси вашия двойник в произведения на изкуството. Тя е проверявала за съвпадения сред повече от 120 милиона селфита досега.

Сега приложението може да търси и животни в изкуството, които приличат на вашите домашни любимци. Използвайки алгоритъм за машинно обучение, Pet Portraits съпоставя снимки на вашия космат или пернат приятел с десетки хиляди произведения от партньорските институции на Google.

Приложението може да определи, че най-доброто съвпадение за вашия домашен любимец е в улично изкуство от Мексико или фигурка на котка от древен Египет. Можете да споделяте портретите им като неподвижни изображения или да изберете няколко от тях, за да ги превърнете в GIF слайдшоу.

За да изпробвате новата опция, натиснете дъгата до бутона на камерата в долната част на екрана в приложението Google Arts & Culture. То е налично както за iOS, така и за Android устройства.

Функцията се разпространява поетапно в различните региони. Ако все още не е налична за вас, можете да разгледате няколко примера за инструмента в действие, предоставени от Google:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *