Разработчикът на Pokémon Go подготвя нова AR игра с домашни любимци

Offnews Последна промяна на 14 април 2022 в 11:53 69643 0

Екранна снимка 2022-04-14 115216

Niantic, разработчикът зад популярната игра Pokémon Go, анонсира следващата си игра с добавена реалност. Peridot ще включва грижата за магически създания.

Това представлява нещо като смесица между Pokémon Go и Tamagotchi, с елементи с добавена реалност и реалния свят. Peridot създанията се събуждат след хиляди години сън и ще се нуждаят от вашата помощ, за да оцелеят.

На практика ще се грижите за създанията, като ги храните, обучавате и си играете с тях. Така те ще израснат от сладки малки същества до възрастни и да създадат потомство.

https://youtu.be/VJhJ6FA_77c

Всяко създание е уникално с комбинация от различни възможности и способности. От Niantic отбелязват, че те имат и собствено ДНК, което ще е от значение за бъдещите поколения.

Подобно на предходни игри на компанията, голяма част от геймплея се извършва в реалния свят. Това включва търсенето на леговища, които са предназначени за развъждане и разходки. Peridot съществата обаче не могат да умират, вместо това се разчита на поощряване при добра грижа.

Добавената реалност е значителен компонент от играта, подобно на Pokémon Go и други от този тип. Peridot е изградена върху платформата Lightship, като ще се разпознават различни повърхности от заобикалящия свят.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !