Започнаха продажбите на селскостопанските дронове DJI Agras T30 и T10

Offnews Последна промяна на 09 август 2021 в 15:19 268 0

DJI-T30

Китайската компания DJI официално обяви, че е стартирала глобалните продажби на селскостопанските дронове DJI Agras T30 и T10, които вече могат да бъдат закупени в над 100 държави, включително Северна Америка и европейските страни.

Agras T30 е новият флагмански дрон на DJI за фермерите. Безпилотният летателен апарат е оборудван с 30 литров резервоар за пръскане на селскостопанските култури, има 16 дюзи, които осигуряват пръскане на разстояние до 9 метра и може да носи товар с тегло 40 кг. Agras T30 за един час може да натори 16 хектара селскостопански култури. Благодарение на използването на материали от въглеродни влакна, той може да се сгъва, като след сгъването неговият обем намалява с 80%.

https://youtu.be/wArpEoqwtuE

Компактният дрон T10 има 8 литров резервоар за препарати за пръскане, като ширината на пръскане достига пет метра. Този безпилотен апарат обработва до шест хектара на час. Устройството е удобно за транспортиране.

Безопасността и на двата дрона се осигурява от сферични радиолокационни системи, които сканират околността независимо какво е времето и по кое време на денонощието работят. Двойните FPV камери осигуряват видимост пред и зад дрона, а наличието на мощен прожектор повишава видимостта по време на нощните полети.

И двата дрона се предлагат с дистанционно с 5-инчов екран и подаване на изображения на разстояние до 5 км. С едно дистанционно могат да се управляват няколко дрона от този тип едновременно.

Цената на новите селскостопански дронове за нашия регион засега не се съобщава.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !