XPrize обяви състезание за създаване на алтернативна храна

Offnews Последна промяна на 08 декември 2020 в 14:22 4311 0

food hrana

Човечеството тепърва ще има проблеми с изхранването си, а сред причините за това са нарастващото население, климатичните промени, разрушаването на почвените слоеве, измирането на голяма част от пчелите по света и много други. Затова и въпросът как ще се изхранват следващите поколения става все по-актуален.

В отговор на това предизвикателство XPrize току що обяви, че стартира състезание за създаване на алтернативна храна. То ще се проведе под мотото "Да нахраним следващия милиард" и ще продължи четири години, през които включилите се екипи ще могат да създадат продуктите, с които участват. Наградният фонд ще бъде 15 млн. щ. долара.

Ако не сте запознати с XPrize - това е организацията, която преди около 15 години проведе състезанието си Ansari XPrize за изстрелване на първия частен космически кораб в космоса, спечелено от SpaceShipOne на Бърт Рътан и Пол Алън. От тогава XPrize е провела множество други състезания, стимулиращи креативността на участниците за решаване на някои от най-големите проблеми пред човечеството.

Новата надпревара е вдъхновена отчасти от скорошния доклад "Бъдещето на храната" на XPrize. Освен това в случая XPrize ще си партнира с ASPIRE - организация под шапката на Съвета за иновативни технологии и изследвания на Абу Даби. Пред участниците ще има и важно изискване - освен да създадат нова форма на храна, тя ще трябва и да има вкус, мирис и вид на нормално ядене.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !