Всеки може да бъде поет с новия инструмент на Google - Verse by Verse

Offnews Последна промяна на 25 ноември 2020 в 11:10 4338 0

Писането на стихове вече е достъпно за всеки, дори и за хората, които не притежават подобни умения. Това може да стане без много усилия с помощта на новия инструмент на Google, наречен Verse by Verse (Стих след стих). Той е създаден, за да помогне на пишещите да се доближат до стила на известните поети.

Изкуственият интелект на търсачката генерира рими и най-различни варианти на куплети в стила на някои от най-популярните американски поети. Чрез Verse by Verse потребителите могат да почерпят вдъхновение от Емили Дикинсън, Уолт Уитман и Едгар Алън По и др. Всичко, което трябва да направят, за да създадат своя собствена поема, е да изберат един от тези автори, както и структурата на бъдещата си творба.

След като изпишат първете редове на стихотворението си, софтуерният инструмент ще им помогне да го напишат стих по стих като им предлага различни варианти как да продължат. Пишещият може да се откаже от предложените варианти, да приеме някой от тях, както и да направи леки промени в текста. Задачата на инструмента всъщност е да даде вдъхновение, а не да генерира цялото стихотворение вместо него.

Инженерите на Google създават този инструмент с помощта на „Големият сборник с класическа поезия“. Моделите на изкуствения интелект са прецизирани така, че да следват стила на всеки поет в книгата. Освен това - системата е обучена кои думи биха следвали най-добре предишния ред от стихове. По този начин - дори и потребителите да пишат на теми, които не се срещат често в класическите произведения, инструментът  ще се стреми да им дава най-подходящите предложения.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !