Volkswagen пуска автономен електрически миниван (Видео)

Offnews Последна промяна на 07 септември 2021 в 10:56 237 0

pixel 4a

Автомобилната компания Volkswagen представи самоуправляващ се прототип на електрическия си миниван ID.Buzz. Той е създаден в сътрудничество с автономната технология Argo AI.

Електрическият миниван изглежда малко по-практичен, но по-малко забавен от оригиналната концепция. Той е със сравнително малки размери, линиите му са заоблени, а изпъкналите калници са значително по-малко.

Volkswagen планира първоначално в градски условия електромобилът да се използва за доставки на стоки, а едва по-късно - за превоз на пътници. Системата за изкуствен интелект на ID.Buzz включва камери, радар и бордов компютър, с помощта на които той може да забележи евентуални препятствия на разстояние до 400 метра напред.

Основателят на Argo AI Брайън Саленски споделя, че системата може да се движи с или без GPS, както и да работи без промени в пътищата и инфраструктурата. Благодарение на високочувствителните си сензори, автомобилът може да „прогнозира действията на пешеходци, велосипедисти и други превозни средства, както и да управлява двигателя, спирачната и кормилната система, така че да се движи безопасно".

Електрическият миниван ID.Buzz се очаква да се появи на пазара в САЩ през 2023 година. Volkswagen и Argo планират да изпробват и да комерсиализират напълно електрическия самоуправляващ се микробус през следващите четири години в центъра за развитие на Argo близо до Мюнхен.

Вижте повече в прикаченото видео:

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !