Влогър направи своя компютърно генерирана версия, за да се пошегува с приятели (Видео)

Offnews Последна промяна на 22 март 2021 в 12:29 7128 0

Влогър направи компютърно генерирана (CGI) версия на самия себе си, за да заблуди приятелите си, че разговарят с него на живо. За целта той използва новото приложение MetaHuman и записва реакциите на приятелите си в специално видео.

За реализирането на високотехнологичната си шега, ютюбърът Ferdi е трябвало да закупи нов iPhone с по-мощна камера, както и да избръсне брадата си. Добавяйки точки по лицето му, приложението успява да възпроизведе сравнително точно негово копие, което обаче не успява да заблуди приятелите му напълно.

MetaHuman е разработено от екипа на Unreal Engine - 3D инструмент за създаване на фотореалистични анимации и изкуствен интелект (AI) във видео игрите. Приложението е най-новият проект на компанията, който позволява създаването на фотореалистични цифрови хора само за няколко минути.

Макар че експериментът е просто един забавен пример за потенциалните приложения на инструмента, той поставя също и множество етични дилеми. Мнозина се питат какви ще са дългосрочните последици от една технология, позволяваща на хората да се трансформират във всеки и то с фотореалистична точност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !