Вижте първия в света състезателен полет на летящ автомобил (Видео)

Offnews Последна промяна на 18 юни 2021 в 10:26 4723 0

pixel 4a

Първият летящ състезателен автомобил в света направи своето издигане в небето. Събитието може да постави началото на напълно нов вид състезателна лига от типа на Формула 1, само че във въздуха.

През февруари австралийският стартъп Alauda Racing представи Airspeeder Mk3 - луксозен летящ автомобил, подобен на безпилотен самолет. Сега компанията разпространи видео, в който се показва как Mk3 излита за първи път.

В клипа се вижда как квадрокоптерът излита с лекота и прави няколко обиколки над пустинен пейзаж в Южна Австралия. Устройството е създадено с цел да се състезава в турнира EXA, предназначен за безпилотни летящи автомобили.

Разработчиците се надяват в бъдеще да има четири отбора, които да се състезават на места, недостъпни за традиционния автомобилен спорт. По време на иновативните въздушни състезания пилотите няма да стоят на седалката на водача.

Те ще управляват летящите коли от разстояние, докато са в симулатор. Отборите им обаче ще имат задачата да сменят батериите през цялото състезание.

Airspeeder Mk3 е проектиран да работи и с пилот на борда си. Летящият автомобил, който тези близо 130 кг., може да излети с 80-килограмов товар на борда си и да вдигне скорост до 100 км/ч.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !