Virgin Orbit ще се листва на борсата

Offnews Последна промяна на 24 август 2021 в 10:56 215 0

Virgin Orbit

Virgin Orbit обяви плановете си за излизане на фондовата борса Nasdaq. Очаква се това да генерира 483 млн. щ. долара за финансиране на нейната космическа спътникова програма. Около 383 млн. щ. долара се очаква да дойдат от фондове, които NextGen държи, а останалите 100 млн. щ. долара - от обикновени акции по десет долара.

Virgin Orbit ще използва средствата за производство на ракети и космически решения, както и за разработването на други продукти. Сливането на SPAC с компания, която вече е котирана на фондова борса, позволява на бизнеса да стане публичен, без да преминава през обичайния процес на първоначално публично предлагане.

Припомняме, че първата компания за космически полети, която стана публична чрез SPAC беше Virgin Galactic още през 2019 година. Тогава тя се опита да финансира своите туристически пътувания в космоса.

Virgin Galactic отдели Virgin Orbit като отделна компания през 2017 г., за да може да се разграничи космическия туризъм от изстрелването на малки сателити. Тя проведе първия си полет с екипаж през юли (с основателя Ричард Брансън на борда), докато Virgin Orbit имаше първото си успешно спътниково разполагане през януари.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !