Уилям Шатнър ще полети в космоса с Blue Origin

Offnews Последна промяна на 05 октомври 2021 в 13:12 577 0

blue origin

Един от емблематичните за почитателите на научната фантастика актьори, Уилям Шатнър, който участва в множество филми и сериали свързани с космоса, наистина ще полети до звездите. Той ще е част от втория туристически полет на компанията на Джеф Безос, Blue Origin.

Следващият полет на New Shepard е планиран за 12 октомври. Шатнър е на 90 години и ще е най-старият човек полетял в космоса. Досега това беше 82-годишният авиационен пионер Уоли Фънк, която беше част от първия полет на New Shepard през юли.

Заедно с него ще са вицепрезидентът на Blue Origin Одри Пауърс, съоснователят на Planet Labs, Крис Бошуицен и съоснователят на Medidata, Глен де Ври. Полетът на New Shepard ще се осъществи ако мине одобрението на Federal Aviation Administration.

Припомняме, че милиардерът Джеф Безос стана най-богатият астронавт в историята. Той достигна до ръба на Космоса с ракетата New Shepard на частната си космическа компанияпрез юли. Заедно с него на борда бяха най-възрастният и най-младият човек, излизали някога в околоземна орбита.

Капсулата изведе туристите малко над 100 км. височина над Земята (Линия на Карман), което се смята за начало на Космоса. Пътуването до ръба на Космоса е продължило точно 11 минути, след което капсулата кацна успешно. Пътниците на борда са изпитали безтегловност за три до четири минути и са имали възможността да погледнат Земята от 100 км. височина.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !