Учени показаха как звучи музика, създадена от ... паяк (Видео)

Offnews Последна промяна на 14 април 2021 в 10:18 5645 0

паяжина

Учените от Масачузетския технологичен институт (MIT) издадоха песен в чисто нов музикален жанр. Става въпрос за музика, композирана от ... паяци.

За да стигнат до нея, изследователите са създали 3D принтирана паяжини, която са импортирали във виртуална среда. Експериментът им позволил паяжините да бъдат манипулирани по различни начини, така че да се проявят техните акустични качества.

"Паяците живеят в среда на вибриращи струни" - посочва ръководителят на проекта и инженер от MIT Маркус Бюлер. "Те не виждат много добре, а усещат своя свят чрез вибрации, които имат различни честоти."

spider

Музиката на паяците звучи малко объркано - като котки, които се разхождат по клавишите на пиано. Въпреки това изучаването й е важно за учените, които се опитват да разберат дали могат да използват музикалните вибрации, за да насочват поведението на паяците.

"Опитваме се да генерираме синтетични сигнали, с които да заговорим на езика на паяците. Целта ни е да разберем дали, ако ги изложим на определени ритми и вибрации, ще успеем да общуваме с тях" - допълва Бюлер.

Музика от паяк можете да чуете в прикаченото видео:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !