Uber ще тества "автономна" доставка на храна

Offnews Последна промяна на 17 декември 2021 в 10:33 663 0

uber1

Uber и компанията за автономни превозни средства Motional обявиха партньорство за "автономни" доставки чрез Uber Eats. Пилотният проект се очаква да стартира в началото на 2022 година.

Доставките обаче няма да бъдат напълно автономни, тъй като от съображение за сигурност, се предвижда да има оператори в превозното средство. От новата услуга първоначално ще могат са се възползват клиенти от Санта Моника и Калифорния, където работи голяма част от екипа на Motional.

Те ще могат да правят поръчките си от подбран списък от ресторанти. Пълният набор от опции за хранене, които обикновено се предлагат чрез Uber Eats, няма да бъде наличен.

Други нерешени въпроси, като например броят на превозните средства, които Motional планира да пусне по обществените пътища или в какъв времеви интервал ще им бъде разрешено да работят, за момента остават без отговор.

Припомняме, че Motional има дългосрочно партньорство с основния конкурент на Uber - Lyft. Двете компании планират да пуснат съвместна автономна услуга през 2023 година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !