Този робот може да се слива с околността като във филм на ужасите (Видео)

Offnews Последна промяна на 11 август 2021 в 13:31 2281 0

Екип от корейски изследователи създадоха робот, който може да се слива с околността като във филм на ужасите. Подобно на истински хамелеон, той имитира цветовете наоколо според повърхността, по която се движи.

За да демонстрират възможностите му, учените публикува видеоклип, в който роботът-хамелеон променя цвета на тялото си в червено, зелено и синьо. Това е важна стъпка в областта на камуфлажните изследвания.

Макар че демонстрираната технология е в своя начален етап на разработка, тя е много различна от всички други.  Изградена е от няколко слоя променящи цвета си дисплеи, които използват нанотехнологични сензори за откриване и показване на цветовете на околната среда.

Традиционно камуфлажът намира приложение във воения сектор за разузнавателни или отбранителни мисии. Корейските изследователи обаче са на мнение, че новата технология може да бъде приложена и в света на модата.

Може би скоро ще можем да се обличаме в дрехи, които "променят цвета и моделa си според нашия вкус или околната среда". Вижте повече в прикаченото видео:

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !