Товарният космически кораб Dragon на SpaceX ще лети към МКС на 28 август

Offnews Последна промяна на 23 август 2021 в 13:26 233 0

NASA details next SpaceX ISS cargo launch: How to watch it live

Американската космическа агенция НАСА обяви датата и времето на следващото изпращане на полезен товар до Международната космическа станция. При благоприятни метеорологични условия и липсата на непредвидени усложнения товарният космически кораб SpaceX Dragon трябва да бъде изстрелян на 28-ми август в 3:37 часа (10:37 наше време) от западното крайбрежие на САЩ.

Изстрелването ще бъде осъществено от ракетната площадка 39А на космическия център Кенеди в Кейп Канаверал. Приблизително 12 минути след изстрелването, Dragon ще се освободи от втората степен на ракетата Falcon 9 и ще се оправи към МКС. Космическият кораб трябва да пристигне на Международната космическа станция на 29-ти август. Предвидено е SpaceX Dragon в автономен режим да осъществи скачване с американския модул Harmony. Мониторингът на цялата мисия ще се осъществява от астронавтите Шейн Кимбро  (Shane Kimbrough) и Меган МакАртър, които сега обитават МКС.

Космическия кораб ще достави най-различни материали и оборудване за предстоящи научни експерименти. Dragon ще достави и роботизиран манипулатор, който в бъдеще ще може да се използва на Земята за премахване на последствията от стихийни бедствия. По молба на американски момичета скаути ще бъдат проведени редица експерименти по изучаването на растения, мравки и скариди в условия на микрогравитация.

Плановете са Dragon да остане на МКС около един месец, след което ще се завърне на Земята с резултатите от научните експерименти и друг полезен товар.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !