Товарният космически кораб Cargo Dragon успешно се приводни в Атлантика

Offnews Последна промяна на 04 октомври 2021 в 17:10 215 0

crs20-departure-879x485Cargo Dragon

Товарният космически кораб за многократно използване Cargo Dragon успешно осъществи предварително подготвеното кацане в Атлантическия океан, съобщи SpaceX. Транспортният космически кораб достави на Земята около 2,2 тона полезен товар.

Cargo Dragon се приводни в Атлантика близо до източното крайбрежие на щата Флорида. Малко преди това той напусна Международната космическа станция, включи за кратко време ракетните си двигатели, за да избере най-подходящия ъгъл за влизане в атмосферата на Земята и с помощта на своите парашути успешно извърши кацането. Корабът бе изваден от водата от съда GO Searcher.

Корабът се скачи с МКС на 30-ти август и остана там почти един месец. Той бе изведен в орбита с помощта на ракетата-носител Falcon 9 на SpaceX. Cargo Dragon достави на Международната космическа станция специализирано оборудване, хранителни продукти и материали за извеждане на научни експерименти от екипажа на станцията. Доставен беше над 2 тона полезен товар. До МКС бяха транспортирани мравки, скариди, растения и различни марки бетон, фотоелементи и други материали за тестване в състояние на безтегловност.

В началото на месец юни тази година товарният космически кораб Cargo Dragon транспортира до МКС гъвкави слънчеви панели. Астронавтите на НАСА и ЕКА успешно ги сглобиха и към 25 юни те вече бяха включени към енергийната система на Международната космическа станция.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !