Tesla отваря мрежата от Supercharger-и и за други електромобили

Offnews Последна промяна на 02 ноември 2021 в 11:05 240 0

Tesla revises plans for German gigafactory with more details on product lines

Tesla стартира пилотен проект в Нидерландия, в който други електромобили могат да използват мрежата от Supercharger зарядни станции. Това се случва за първи път от създаването на бързите зарядни.

Мрежата от зарядни е най-добрия пример за възможностите на подобна инфраструктура. Тя дава възможност за бързо и надеждно зареждане. Досега обаче тя беше ексклузивна за собствениците на електромобили Tesla.

От години главният изпълнителен директор на компанията, Илон Мъск, говори за разкриване на мрежата и за други автомобили. Изглежда времето за това наближава и свидетелство за това е първият пилотен проект.

Първоначално той ще включва само 10 Supercharger станции в Нидерландия. За целта потребителите трябва да използват най-новото приложение на компанията. След това ще има опция „Charge Your Non-Tesla“.

От компанията споделят, че ще следят натоварването на станциите. Изборът на Нидерландия за пилотния проект не е изненадващ. Мъск и преди е посочвал, че експериментът най-вероятно ще започне от Европа.

На континента има задължение за стандартизация на конекторите. Очаква се новата функционалност да достигне и до други страни в Европа, преди да обхване САЩ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !