Tesla открива офис в Румъния

Offnews Последна промяна на 19 декември 2020 в 16:58 4351 0

Tesla

Поредният технологичен гигант, който избира съседна страна вместо България за своите бизнес операции е компанията Tesla на Илън Мъск. Румънски бизнес медии разкриха, че автомобилният гигант ще разкрие офис в столицата на северната ни съседка Букурещ. В случая не става въпрос за производствени мощности или друга мащабна инвестиция. Въпреки това стъпката е знакова, поради позитивния имидж и разпознаваемост на марката Tesla.

Информацията се потвърждава и от стартиралото набиране на персонал за местното представителство на компанията. Тя вече е обявила на своя официален уебсайт няколко отворени позиции в румънската столица. Първоначално екипът ще наброява пет души, включително мениджър на магазин, двама техници, мениджър по обслужването, както и търговски консултант.

Профилът на търсените специалисти ясно показва, че производителят на електрически коли ще създаде свой магазин в Букурещ. Слухове за това всъщност циркулират от повече от една година, но изглежда едва сега те се реализират на практика. Възможно е и пандемията от COVID-19 да е повлияла на регионалната експанзия на дружеството.

То вече е разгледало няколко възможни локации за своя търговски център и според румънски медии, вероятно ще избере такава в северната част на столицата. Румъния е логичният избор на компанията на Илън Мъск, като имаме предвид, че според официални данни, продажбите на Tesla в страната са се увеличили с 250% през първите единадесет месеца на настоящата година. С това те са достигнали 56 единици.

Тази тенденция се подкрепя и от политиката на румънското правителство, което има най-агресивната схема за подкрепа на закупуването на електромобили. Това включва субсидия от 10 000 евро и редица други придобивки и улеснения.

До сега местните клиенти са си купували Tesla автомобили само онлайн, а със създаването на магазин в Букурещ, те ще могат да правят това много по-лесно. В добавка търговският обект ще спомогне за по-удобното тестване на новите модели на компанията, както и за цялостната разпознаваемост на марката.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !