Стартъпът Space Perspective ще показва на туристите космоса от височина 30 километра

Offnews Последна промяна на 13 април 2022 в 16:49 479 0

this-image-rendering-h

Още една компания възнамерява да предложи на своите клиенти да се любуват на Земята от голяма височина, на която ще се издигнат в горните слоеве на атмосферата с помощта на огромен балон. Space Perspective показа компютърни рендери и снимки на луксозния интериор на балона, който компанията планира да издигне от космодрума във Флорида към края на 2024 година. Вече са продадени над 600 билета на обща сума 125 хиляди щ. долара.

Изображенията показват красиви илюминатори с височина до половин метър, удобни кресла с облегалки и приглушено осветление - всичко това трябва да помогне на космическите туристи да се отпуснат и да се наслаждават на изгледа. Ще има безжична връзка и бар с разнообразни напитки.

Огромният аеростат ще се издига на височина 30 км, което е много по-ниско, отколкото предлагат конкурентите в сферата на космическия туризъм. Така например Virgin Galactic достига височина от 80 км, а Blue Origin - 100 км. Но това все пак е три пъти по-високо, от височината на която лети обикновения пътнически самолет.

Основателят на компанията подчертава, че при този полет 99% от атмосферата остава под аеростата и туристите ще могат да видят началото на космическото пространство.

Големият плюс на този полет е, че не е необходима каквато и да било специална подготовка. Балонът се издига бавничко със скорост 19 км/ч. Но от друга страна туристите няма да могат да изпитат какво е безтегловността.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !