Стартъп плаща на реални хора за участието им в deepfake реклами

Offnews Последна промяна на 31 август 2021 в 10:45 690 0

Израелската стартираща компания Hour One търси реални хора, които да искат да продадат лицето и гласа си за създаване на deepfake реклами. Базираният в Тел Авив стартъп създава генетирани от изкуствен интелект (AI) персонажи за маркетингови и образователни видеоклипове.

Компанията вече има библиотека с приблизително сто героя и се стреми към разширяване на техния брой. Според Натали Монбиот, ръководител в Hour One, има "опашки от хора, които искат да станат такива герои" и нямат нищо против да бъде създадено deepfake подобие на гласовете и лицата им за търговски и образователни цели срещу заплащане.

https://twitter.com/TonyHoWasHere/status/1431983082400321536?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1431983082400321536%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Ffuturism.com%2Fthe-byte%2Fcompany-deepfake-advertising-clones

Всеки, който иска да кандидатства, трябва да изпрати име, имейл и профил в Instagram през уебсайта на компанията. От Hour One не търсят супермодели с идеална външност, а се стремят да представят хора от различни възрасти, пол и раса.

От одобрените участници се изисква да говорят и да правят разнообразни мимики на лицето пред зелен екран, докато представител на компанията ги заснема с камера с висока разделителна способност. След това записите се обработват чрез AI софтуер.

Всички, създадени по този начин, видеоклипове се маркират с воден знак, уточняващ, че са генерирани от AI. След като ги закупят, компаниите могат да използват deepfake персонажите да представят или продават всичко, което поискат.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !