SpaceX подготвя три частни цивилни мисии до МКС

Offnews Последна промяна на 03 юни 2021 в 15:18 4918 0

SpaceX signs bulk deal for three private Crew Dragon missions1

Капсулата Crew Dragon на SpaceX ще осъществи още три мисии до Международната космическа станция, този път частни, които трябва да се състоят през 2023 година. В началото на тази седмица бяха подписани договори с компанията Axiom Space, която разработва нови модули за МКС. Подробности не бяха съобщени, но явно това е една от най-големите сделки в сферата на частните космически полети.

Трите мисии са разделени помежду си на периоди от приблизително 6 месеца и ще бъдат осъществени веднага след първия полет Axiom на Crew Dragon през месец януари следващата година, когато до Международната космическа станция в продължение на осем дни ще остане първият цивилен екипаж. Втората мисия носи името Ax-2 и ще бъде оглавена от астронавта на НАСА Пеги Уитсън. Мисиите Ax-3 и Ax-4 все още не са обявени.

"Новата ера на полетите на хората в космоса започна" - провъзгласи президентът на SpaceX Гуен Шотуел. "Партньорството между Axiom и SpaceX ще разкрие много повече възможности за хората в космоса и ще улесни превръщането на човечеството в междупланетен вид". Тази фраза можем да видим в сайта на Илън Мъск и е главната цел на SpaceX.

И трите космически екипажа ще преминат специализираната подготовка, която е съставена според съвместната програма на НАСА и SpaceX.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !