Роботите Flippy 2 започват да приготвят бургери в 100 ресторанта от веригата White Castle

Offnews Последна промяна на 18 февруари 2022 в 17:11 397 0

miso-robotics-flippy-2

Американската верига от ресторанти за бързо хранене White Castle започва масовото използване на роботите Flippy 2. Компанията сключи договор с Miso Robotics, в рамките на който трябва да бъдат предоставени 100 екземпляра от тези автономни машини на цялата територия на САЩ. Тези работи успешно заменят кухненските работници и с висока скорост могат да извършват най-различни готварски операции, включително да пържат продуктите за бургерите и да приготвят пържени картофи.

Miso Robotics уточнява, че един робот Flippy 2 може да обработва до 60 фритюрника за един час, като едновременно с това той заема 56% по-малко място и е с 13% по-къс от своя предшественик. Той има по-малко повърхност за почистване, което значително намалява разходите

https://youtu.be/l4WZegFRaaY

Първият робот от този тип бе показан през 2020 година, като той е разработен, за да намали натоварването на кухненския персонал и да оптимизира мястото в кухнята. Тестовете на тази автономна машина се оказаха успешни, а специалистите на Miso натрупаха необходимите данни и статистика за усъвършенстване на своите технологии.

През месец ноември миналата година Miso Robotics представи Flippy 2. Този робот е по-автономен, по-компактен и готви с 30% по-бързо от своя предшественик. Няколко от тези модела са поставени в един от ресторантите на веригата White Castle, където обслужва клиентите в продължение на вече няколко месеца. Сега започва инсталирането на подобни роботи в още 100 ресторанта на същата верига.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !