Робот, управляван през 5G, татуира човек (Видео)

Offnews Последна промяна на 10 март 2021 в 10:05 6234 0

redmi k40 pro

Ако сте убедени, че за татуирането са необходими поне двама човека на едно място, то трябва да знаете, че вече съвсем не е наложително, те да са заедно физически. Татуистът Уес Томас например татуира холандската журналистка Стайн Франсен дистанционно с помощта на робот.

И по-точно с помощта на роботизирана ръка, задвижвана чрез мобилна връзка от пето поколение (т.нар. 5G). Чрез технология за машинно обучение тя успява да разбере къде се намира тялото на Франсен и да й направи татуировка.

Роботът е създаден и програмиран от лондонския технолог Ноел Дрю, който е работил над него в продължение на няколко седмици. "Всяка част от компилацията беше обмислена и закупена специално. Или проектирана, разработена и произведена от нулата“, споделя Дрю.

 

 

Някои части на роботизираната ръка са произведени с 3D принтер. Преди да влезе в реална употреба, тя е тествана върху плодове и зеленчуци.

По време на самото татуиране са били взети множество мерки за сигурност, уверява технологът. Повърхността на ръката на Франсен например е била наблюдавана с потенциометър, за да е сигурно, че иглата не навлиза прекалено навътре.

Експериментът е направен като част от реклама на телекомуникационната компания T-Mobile. В същото време обаче той е доказателство за силата на роботиката и машинното обучение.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !