През 2021 година американският пазар за промишлени роботи е нараснал с 28%

Offnews Последна промяна на 07 февруари 2022 в 17:12 628 0

2021 sets robot sales record for North America

В САЩ търсенето на промишлени роботи расте с рекордни темпове. Според публикуваната миналата седмица информация от A3 Association, в рамките на миналата година американските предприятия са закупили около 39,7 хиляди изцяло автономни машини, което е с немалките 28% повече в сравнение с предишната година. Купуват се роботи за всякаква работа - от преработката на кенчета и цели заводи за утилизация на най-различни продукти до опаковането на потребителските стоки в складовете и за сглобяване на автомобили. Ключовите фактори предизвикващи този ръст са технологичният прогрес и критичният недостиг на работна ръка в САЩ на фона на пандемията.

Според отчета публикуван от A3 Association, считано от миналата година, роботите започват да се използват във все повече промишлени области. Те отдавна са излезли извън рамките на автомобилния сектор и сега се търсят на практика във всички сектори на икономиката. Миналата година е първата в историята на САЩ, когато за закупуването на промишлени роботи са дадени над 2 милиарда щ. долара.

Най-активни купувачи на изцяло автономни роботи през изминалата година са били компаниите от три основни промишлени сектори: металургия, хранителна промишленост и потребителски стоки. Аналитиците от A3 Association допълват, че тази година към тях ще се присъедини още един сектор - електронната търговия. Забелязва се, че компаниите занимаващи се предимно с логистика вече започват масово да закупуват роботи.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !