Платформата Synthesia използва ИИ за създаването на виртуални персонажи

Offnews Последна промяна на 26 април 2021 в 09:03 5385 0

Британският стартъп Synthesia, който използва собствен изкуствен интелект за създание на синтетични клипове, успешно приключи поредният кръг на финансиране на сума 12 милиона щ. долара. Платформата Synthesia е многослойно решение, разработено с една единствена цел - силно улесняване производството на видео съдържание за медиите, маркетинговите компании и образованието. Стартиращата компания създава синтетични версии на реални хора, синхронизира техните гласове и генерира нови клипове с участието на тези виртуални аватари.

Synthesia използва сложни алгоритми с елементи на изкуствен интелект за създаването на визуални чатботове, видеа за различни продукти и рекламни компании, без участието на реалния актьори, снимачни групи и камери. Всичко което клиентът трябва да направи е да избере от библиотеката с аватари най-подходящите лице и глас, както и да предостави сценарий на видеото. Срещу допълнително заплащане Synthesia може да генерира нов аватар на базата на снимки, видео и аудиозаписи, представени от клиента.

В крайна сметка клиентът получава клип с изключително качествено лице и реалистичен глас. Целият процес е с продължителност само няколко минути. Компанията подчертава, че този подход към създаването на видео съдържание икономисва на партньорите на Synthesia стотици хиляди долари и превръща многобройните разходи за създаването на големи филмови проекти в еднократно заплащане в размер на 100 хиляди щ. долара. За по-малките проекти, цената е много по-ниска.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !