Пилотираният космическият кораб Crew Dragon на SpaceX успешно се скачи с МКС

Offnews Последна промяна на 12 ноември 2021 в 09:43 1860 0

Crew-3

Космическият кораб Crew Dragon с екипаж от четирима астронавти успешно се скачи с Международната космическа станция в рамките на мисията Crew-3. В 02:32 часа наше време капсулата с помощта на роботизираната ръка на американския модул Хармония успешно се скачи с МКС.

Космическият кораб Crew Dragon бе изведен в космоса преди по-малко от едно денонощие с помощта на ракетата носител Falcon 9 на SpaceX от космическия център Кенеди във Флорида на 11 ноември в 05:05 часа наше време. Полетът бе неколкократно отлаган поради лоши метеорологични условия.

След скачването на Crew Dragon с МКС екипажът на кораба се зае с подготвителните работи преди отварянето на люка. В 04:25 часа люкът бе отворен, след което астронавтите влязоха на борда на Международната космическа станция. В рамките на мисията на орбиталната станция пристигнаха американските астронавти Раджа Чари, Том Маршбърн и Кайла Барън, както и германският астронавт на Европейската космическа агенция Матиас Маурер.

Новият екипаж ще остане в Международната космическа станция в продължение на около шест месеца. Те ще извършат над 200 научни експеримента и на няколко пъти ще излязат в открития космос. Те ще бъдат заменени през месец април следващата година в рамките на следващата космическа мисия Crew-4 на SpaceX и НАСА.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !