NVIDIA създаде нов AI „мозък“ за роботи

Offnews Последна промяна на 09 ноември 2021 в 12:32 292 0

NVIDIA представи наследника на Jetson AGX Xavier, AI чипът, който задвижва роботи и е с цена 1100 долара. Новият модул е с името Jetson AGX Orin и има шест пъти по-голяма изчислителна мощ от Xavier.

Това е така въпреки използването на същия размер и той може да се побере в човешка длан. От NVIDIA са създали Orin като енергийно-ефективен AI суперкомпютър, който е с приложение в роботиката, автономни и медицински устройства и т.н.

От компанията споделят, че Orin може да извършва 200 трилиона операции в секунда. Той е изграден върху архитектурата за графични ускорители NVIDIA Ampere.

Чипът включва Arm Cortex-A78AE процесорни ядра и идва със следващо поколение акселератори за дълбоко обучение и машинно зрение. По този начин се постига възможност за работа с множество AI приложения едновременно.

Orin дава достъп на потребителите до софтуер и инструменти, включително NVIDIA Isaac Sim приложението за скалирани симулации в областта на роботиката. По този начин разработчиците могат да тестват своите роботи с AI възможности.

От компанията все още не разкриват цената на Orin, но се очаква той да е достъпен през първото тримесечие на идната година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !