Новият руски робот Robo-C покорява социалните мрежи

Offnews Последна промяна на 06 април 2022 в 15:30 363 0

Robo-C

Роботът Robo-C на руската компания Промбот има две подвижни ръце с по осем електродвигателя, с помощта на които може да жестикулира, да взема различни крехки предмети, да налива кафе и да извършва сложни движения.

Именно ръцете са главната особеност на руския робот компаньон Robo-C. Те имат 12 степени на свобода и могат да вземат и пренасят най-различни предмети .

"Разработването на робота ни отне четири месеца. Всяка ръка има по осем двигателя, като автономната машина може да пренася полезен товар с тегло до 1 кг. Роботът може да вземе нещо в ръце, да укаже посоката и да се ръкува с хората" - споделя директорът на направлението по роботика на компанията Промбот.

Според експерта, командите за движение на ръцете са реализирани с помощта на скриптове. Тези скриптове се създават с помощта на специализиран софтуер, създаден от компанията. Възможни са три основни режима:

  • Базово жестикулиране при общуване
  • Движения по подадена команда - възможно е устно да му се подаде команда да направи точно определен жест - например да помаха с ръка
  • Специални движения чрез устно подадени команди на разработчиците

Новият руски робот се опитва да изобразява човешките емоции. Той може движи очите си, веждите, устните и т.н. Неговите създатели заявиха, че той може да отговаря на въпроси и да поддържа разговор.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !