Нова услуга на Looking Glass ще превръща снимките в холограми

Offnews Последна промяна на 07 януари 2021 в 14:15 6563 0

looking-glass-portrait-01

Холограмите от години са непостижима технология за IT компаниите. Въпреки някои пробиви в тази област, все още е трудно да си представим, че можем да видим в реалността пълноценна триизмерна картина, излизаща от екрана и наподобяваща всеизвестните холограми от "Междузвездни войни" и други филми.

Все пак нюйоркската компания Looking Glass е постигнала известен успех в тази сфера, макар и холограмата да е видима в рамките на екрана.  Компанията планира да стартира през пролетта нова услуга, използвайки иновативния си 3D дисплей Portrait, който беше представен в края на миналата година.

Всеки, който желае да се възползва от услугата, ще може да изпрати своя снимка (или каквато и да е картинка) и системата за машинно обучение ще създаде от нея холограма.

Услугата е клауд базирана и цели да конвертира всяка 2D снимка в холограма. Няма значение как е заснета снимката или дори дали това е кадър от реалния живот, или не. Може да се направи 3D холограма дори и на комикс.

Потребителите ще могат да конвертират сто снимки в холограми на цена от 20 щ. долара. Компанията предлага преференциални условия за всеки, който я подкрепи още в самото начало.

Новата услуга предоставя възможност за добавяне на ново измерение към съществуващите спомени. Всеки, който желае, може да конвертира семейния си албум например и да създаде поредица от холограми с най-близките си хора.

Припомняме, че миналия месец Looking Glass представи новия си 3D дисплей Portrait, който си поставя амбициозната цел да направи холографията масово изживяване. Той представлява усъвършенствана цифрова фоторамка, която се продава на достъпна цена и дава възможност за изпращане на холографско съобщение с пожелания по случай рожден ден.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !