Нова технология предсказва към кои хора ще бъдем привлечени

Offnews Последна промяна на 08 юни 2021 в 11:26 5487 0

brain

Нова технология от типа мозък-машина, обучена да разпознава невронната активност на мозъка, когато човек срещне ново лице, може да прескаже кои хора ще бъдат привлечен един към друг и кои - не. Алгоритъмът съпоставя невронните модели на участниците и може да предположи дали конкретен човек ще възприеме определени лица като привлекателни.

Новият интерфейс може да намери приложение в сферата на неврогията. Но също така е възможно да се използва в областта на персонализираната реклама, базирана на човешката мозъчна активност.

"Чрез сравняване на мозъчната активност на хората, установихме, че е възможно да предскажем лицата, които всеки участник би намерил за привлекателени, преди да ги види" - споделя компютърният учен от Университета в Копенхаген и старши автор на изследването Туука Руоцало. "По този начин можем да направим надеждни препоръки за потребителите - точно както стрийминг услугите, които предлагат нови филми или сериали въз основа на историята на потребителите.“

Мозъчните сигнали, които новата технология изследва, са свързани с непосредствените впечатления на кандидатите и не са в следствие на внимателно обмислено поведение.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !