NASA започва тестове на електрическото летящо такси eVTOL (Видео)

Offnews Последна промяна на 02 септември 2021 в 09:25 213 0

Американската космическа агенция NASA започва да тества електрическото въздушно такси с вертикално излитане и кацане eVTOL. То е произведено от американската компания Joby Aviation с надеждата да се създаде изцяло нов градски транспорт без задръствания и натоварени летища.

По време на изпитванията Космическата агенция ще използва самолета за събиране на данни, които могат да подпомогнат разработването на бъдещи концепции за въздушното пространство. В добавка, тя се надява да помогне за информирането на Федералната авиационна администрация (FAA) за евентуални пропуски в регулациите и политиките, свързани с въздушните таксита.

Ключов момент от тестовете ще бъде определянето на нивото на шума при въздушните таксита - дали ще бъдат достатъчно тихи, за да се смесват с градските звуци, или напротив - ще са способни да събуждат цели жилищни сгради при излитане. Космическата агенция ще използва повече от 50 микрофона, за да измери как звучи eVTOL.

"От първия ден ние определихме като приоритет изграждането на самолет, който не само има изключително нисък профил на шум, но и се вписва безпроблемно в естествената среда“ - уверява ДжоБен Бевирт, основател и главен изпълнителен директор на Joby Aviation.

Компанията се стреми към пълно сертифициране от FAA още през 2023 година. Бевирт уверява, че вече са изпълнени повече от 1000 тестови полета.

Вижте повече в прикаченото видео:

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !