Meta разработва бот, който ще създава виртуални светове с гласови команди

Offnews Последна промяна на 24 февруари 2022 в 13:18 564 0

Builder Bot

Изследователите на Meta разработват бот, който ще позволява на потребителите да променят виртуалната си среда с гласови команди.

На виртуално събитие, посветено на най-новите AI изследвания на компанията изпълнителният директор Марк Зукърбърг демонстрира ранна версия на концепцията, наречена Builder Bot. Тя ще позволи на хората да описват с думи виртуалния свят и по този начин да генерират аспекти от него.

По време на демонстрацията Зукърбърг се появява като 3D аватар на остров и дава гласови команди за създаването на плаж, а след това за добавяне на облаци, дървета и дори одеяло за пикник. „Докато развиваме тази технология, ще можете да създавате светове, да изследвате и споделяте опит с други само с гласа си“- посочва той.

Builder Bot е част от по-голям AI проект на Meta, наречен Project CAIRaoke. Демонстрацията му показа семейство, което използва технологията като помощник в готвенето на храна. В този случай гласовият асистент се включва, за да предупреди, че солта вече е добавена в тенджерата. Асистентът също забеляза, че солта на семейството привършва и поръчва още.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !